Geyser skämmer ut mig

HISTORIER

GEYSER SKÄMMER UT MIGGeyser skämmer ut mig

 

Geyser var rätt jobbig när det var trångt och många hundar som konkurrerade om plats. Han stressade lätt upp sig i sådan situationer och till slut kunde han göra utfall åt alla håll samtidigt. Han var rena mardrömmen att ha i t ex en kö vid insläppet till en utställning. Ni som har stått i en sådan vet vad jag menar. Burar, hundar, människor, packning med mera trängs på en pytte liten yta. Risken för att bli sönder skrapad på hälarna av en bur med 6 inklämda hundar i är stor och en del människor tror verkligen att alla hundar älskar att få en hundnos uppkörd där bak. Tillfället jag nu ska berätta om handlar om när jag skulle tävla på en Elit lydnadtävling på en internationell utställning någon stans i Sverige.

När PM kommer ser jag till min fasa att samlingen för lydnaden är bara en halvtimme efter det att insläppet för uställningen har börjat. Redan där började jag tveka om jag skulle åka dit. Alla som ska in i ringarna på morgonen kommer att vara samlade som en stor klump utanför. Jag bestämde mig i alla fall för att åka och hoppades att det skulle gå smidigt. När jag kom dit ringlade redan köerna långa och jag ser att det bara fanns två köer och de ringlade sig hit och dit över planen. Trångt och åter trångt. Jag ställer mig i kön och försöker på alla vis att distrahera Geyser. Det går rätt så bra tills utställaren bakom har bestämt sig för att hans hund gärna får hälsa på min. En hundnos upp i baken på Geyser och han blir vansinnig. Kopplet blir nu ännu kortare och Geyser är mycket stressad. Kommer så äntligen fram för att visa våra papper och blir visad till veterinärbesiktningen. Åter igen kö och nya människor som gärna släpper fram sina hundar eller helt enkelt inte har någon koll alls. Så kommer Geyser till sist upp på den där stegen eller vad man ska kalla det för som veterinärerna kollar hundarna på. Veterinären lutar sig framåt för att kolla Geyser och nu visar Geyser tänderna rejält och morrar. Geyser var inte ett dugg aggressiv mot människor men nu var han så uppstressad att han inte sorterade vad som var människa och hund längre. Veterinären var rädd om sina händer så han drog snabbt tillbaka dem och tittar förberående på mig och säger:

- Det begriper du väl att man måste kunna ta i en hund som ska ställas ut och så kommer en föreläsning. Till slut får jag avbryta honom för att berätta att vi inte ska ställa ut utan tävla lydnad.

Veterinären som nog tycker jag har världens mest ouppforstrade hund säger:

- I lydnadsklass I måste domaren kunna titta på hunden i tandvisningen och så kommer en ny föreläsning. Då fick jag lite rodnande berätta att min hund inte skulle tävla klass I utan Elit. Veterinären såg mycket förvånad ut och tog ett steg tillbaka och sa surmulet:

- Bara passera då.